Eigenlijk kunt u beter vragen welke oppervlakte u niet kunt verlichten met een lichtkoepel. De belangrijkste voorwaarde voor een lichtkoepel is dat uw woning in ieder geval moet beschikken over een plat dak of een licht hellend dak. Zonder deze ondergrond is een uitstapje naar een lichtbuis mogelijk, een kleine lichtkoepel dat licht transporteert naar lager gelegen ruimtes.
Een lichtkoepel heeft vele voordelen. Zo biedt deze lichtinstallatie extra daglicht, verkoeling bij warme dagen én een nooduitgang wanneer nodig. Een gezond woningklimaat bereikt u door voldoende ventilatie, maar ook daglicht heeft veel invloed op een gezonde omgeving. Bovendien zorgt extra daglicht voor een aangenaam ruimtelijke effect.
Dit ruimtelijk effect is zelfs te creëren in kleine ruimtes als badkamers, toiletten en de overloop. Maar ook voor grotere oppervlaktes, zoals uw woonkamer, woonkeuken of slaapkamer zorgt meer licht voor een beduidend beter overzicht. Wanneer u niet beschikt over een plat dak, of een hellend dak is het mogelijk de ruimte groter te laten lijken door een aan- of opbouw. Wanneer deze extra ingewonnen ruimte voorzien is van een plat of hellend dak, komt deze in aanmerking voor een lichtkoepel.
Belangrijk bij het plaatsen van een lichtkoepel is de maat. Lichtkoepelgigant geeft u graag advies zodat u de maat van uw nieuwe lichtkoepel kunt bepalen:
Een lichtkoepel is voor huiseigenaren de perfecte combinatie van een minimalistisch ontwerp en slimme functionaliteit. De functies? Het doorlaten van licht en lucht en weren van geluid. Door een standaard raam komt uiteraard veel daglicht, maar door een lichtkoepel met hetzelfde oppervlak komt maar liefst 30 tot 50% meer daglicht. Een ongekende hoeveelheid licht.