Op een stralend heldere dag met een bewolkt zicht een boek lezen. En dát terwijl uw brilglazen stralend schoon zijn? Hoe kan dit? Eén blik omhoog en u ziet de oorzaak. De lichtinval wordt onderbroken door opgehoopt stof, mos en ander vuil op het raam van de lichtkoepel. Zie hier de relevantie van een poetsbeurt.
Optimaal plezier ervaren van uw lichtkoepel doet u met en schone lichtkoepel. Alleen dan kan de lichtkoepel zijn functie uitoefenen: het doorlaten van daglicht. Prettig voor u mentale en fysieke weerstand. Haal alles uit uw lichtkoepeltje door een goede schoonmaakbeurt. Volg onderstaande stappen en maak schoon schip met al die viezigheid.
Gaat u uw lichtkoepel voor het eerst schoonmaken? Dan begrijpen we dat u niet precies weet hoe u dit moet doen. Wij helpen u graag een handje om uw lichtkoepel te reinigen. Dit doen we door een stappenplan voor het schoonmaken van uw lichtkoepel met u te delen.
Volg onderstaande stappen en uw lichtkoepel is in een mum van tijd stralend schoon.
Voor u aan de slag gaat met het reinigen van uw lichtkoepeltje, verzamelt u de volgende benodigdheden.
U heeft geen doek nodig om uw lichtkoepel af te drogen. U laat de lichtkoepel na het reinigen namelijk gewoon in de lucht drogen. Ook een zeem heeft u niet nodig. Bovenstaande benodigdheden zijn voldoende voor een goede reiniging. Dit geldt voor zowel een vlakke lichtkoepel als voor een ronde koepel
Wij raden u aan uw lichtkoepel te reinigen als het droog is. Ook kunt u uw lichtkoepel het beste reinigen als de zon minimaal of helemaal niet schijnt. Bij felle zon kunt u uw lichtkoepel beter even met rust laten. Als het bewolkt is, kunt u de lichtkoepel wel schoonmaken.
Om uw lichtkoepel te reinigen, moet u op het dak staan. Controleer goed of uw dak veilig genoeg is om op te gaan staan. Ga liever niet met twee personen op uw dak staan, want dit kan gevaarlijk zijn. Bovendien is het onnodig, want u kunt uw lichtkoepel ook prima in uw eentje schoonmaken.
Neem een emmer met schoon water mee naar het dak en gooi dit water over uw lichtkoepel heen. Vindt u het ietwat spannend om met een emmer de ladder op te gaan? Vraag dan of iemand de emmer met water aan kan geven of gebruik een tuinslang om uw lichtkoepel nat te maken.
Als u uw lichtkoepel nat heeft gemaakt, wacht u even. Nu kan het water even op de vervuiling inweken.
Als het water even op de vervuiling heeft ingewerkt, pakt u de natuurlijke zeep. Deze doet u op uw zachte spons. Vervolgens gebruikt u de spons om de lichtkoepel te reinigen. Let op: druk de spons niet te hard op uw lichtkoepel. Hierdoor kunnen er namelijk krassen ontstaan.
U gebruikt een tweede emmer met water om uw lichtkoepel schoon te spoelen. Ook kunt u de tuinslang gebruiken om de lichtkoepel schoon te spoelen.
Als u de lichtkoepel schoon heeft gespoeld, laat u deze drogen. U hoeft geen doek of zeem te gebruiken om de koepel af te drogen.
Bekijk ook eens: Wat zijn de kosten voor een dakkoepel?